Вторник, 19 Март 2019

СРЕЩА НА БАТМИ С МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО


03 / 02 / 2015

СРЕЩА НА БАТМИ С МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

На 3 Февруари 2015г. в сградата на Министерство на здравеопазването и в любезното присъствие на Министър д-р Петър Москов бе проведена първата работна среща между предпредставители на МЗ и членовете на УС на Българска Асоциация на Търговците на Медицински Изделия – БАТМИ. Българската Асоциация на Търговците на Медицински Изделия БАТМИ е лицето на медицинската технология и индустрия в България. Учредена през 2006 г. БАТМИ е най-сериозната браншова организация обединяваща и представляваща мнението и интересите на водещите производители и търговци на медицински изделия в България.
На срещата бе поставено началото на един градивен и конструктивен диалог между двете страни, създадени бяха основите на едно дългосрочно и отговорно взаимодействие и партниране с цел създаване на благоприятна среда, даваща реална възможност за провеждане на позитивната и градивна политика на реформа в здравеопазването.
В потвърждение на показаното желание за целенасочена и отговорна съвместна дейност бе прието предложението да бъде създадена „Работна група за оперативно подпомагане и създаване на мерки за осъществяване на реформата в здравеопазването”. В работна група ще вземат участие представители на всички свързани страни, като Министерство на здравеопазването, НЗОК, Министерство на финансите, общините, представители на браншовите организации. Новосъздаденото звено ще работи по конкретна предварително разработена програма, като ще бъдат разглеждани основни теми като например: Създаване на „Методика на работа с лечебните заведения” на Министерсво на Здравеопазването; Създаване на коректен механизъм за контрол и прозрачност при осъществяване на конкурсите за обществените поръчки.

Инж. Силвия Петрова
Председател на УС на БАТМИ


e-mail: info@batmi.org  |  тел. +359_ 2_ 958_ 21_ 80;_ +_ 359_ 2_ 958_ 84_ 68

Карта на сайта